background dots

Proces și ghiduri practice

Elaborarea Planului de Egalitate al UEFISCDI a început în 2020 și a fost un proces colaborativ care a fost susținut pe tot parcursul lui de partenerii din proiectul CALIPER, prin îndrumare și prin ghidurile și metodologiile puse la dispoziție.
Citeste mai multe

Datorită faptului că procesul de elaborare a Planului de Egalitate de Gen a fost unul laborios și pentru că, odată cu asumarea acestui demers, ne-am propus să facilităm proceselor altor instituții/ organizații care vor să aducă mai multă egalitate în rândul angajaților și comunităților lor, vom prezenta în continuare etapele de elaborare și metodologiile pe care le-am folosit, precum și alte resurse pe care le-am găsit utile.

UEFISCDI crede că schimbările sistemice se pot produce doar prin astfel de demersuri, în care resursele și lecțiile învățate sunt puse la dispoziția celor care pot beneficia de ele. Egalitatea de gen este un subiect important în comunitatea de Cercetare-Dezvoltare-Inovare (CDI), iar Planurile de Egalitate de Gen sunt un prim pas prin care putem asigura un mediu incluziv, echitabil și prosper.


Etapele elaborării Planului de Egalitate de Gen urmărite de UEFISCDI: